Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně uzavření smlouvy s firmou Epoptavka.cz. Uzavřel jsem s nimi smlouvu po telefonu za stálého volání a nátlaku od nich jsem se rozhodl, že to jako podnikatel zkusím. Ale je to asi 3 dny od "uzavření smlouvy" a mě se to rozleželo v hlavě a říkám si, že platit 13.700 Kč nechci. Ještě jsem fakturu nezaplatil, je splatná do 9.4.2024.

Je možná klasická výpověď 14-ti denní výpovědní lhůtou? A co můžu nebo mám teď dělat, abych tu částku nemusel platit. Smlouvu jsem ještě uzavřel na nevlastního otce na jeho IČO, protože já nemám momentálně otevřenou živnost a ten to jenom odsouhlasil. Moc děkuji Lumír.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud tedy chápu správně, smlouva je uzavřena mezi epoptávka a nevlastním otcem, jelikož ten je majitelem IČ a vy jste to za něj pouze podepsal?
Ukončení smlouvy se bude řídit zpravidla obchodními podmínkami. Výpoveď do 14 dní není možná, jelikož to mohou udělat jen spotřebitelé a vy jste ve smlouvě v pozici podnikatele.
Doporučuji pročíst si detailně obchodní podmínky týkající se ukončení smlouvy, případně kontaktovat obchodní oddělení Epoptávka a zjistit podmínky ukončení smlouvy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.