Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím o radu co máme vyžadovat aby bylo obsaženo v kupní smlouvě na štěně. Budeme z chovatelské stanice kupovat štěně s PP. Je to plemeno kavalír king charles španěl. Tato rasa trpí na vrozené vady srdce a běžná kontrola nemusí toto onemocnění odhalit. Při konzultaci s chovatelkou jak postupuje, když se přijde na nějakou vrozenou vadu, tak mi odpověděla že peníze nevrací ani nedává nové štěně.

Pejsek nebude zrovna levný 16.000 Kč a tak chceme být obezřetní, nikdy jsme domácího mazlíčka neměli. Můžete nám napsat přesné body smlouvy co má obsahovat? Myslím, že tak můžeme předejít případným problémům. Již jsem domluvená na sono srdce kde se na tyto nemoci specializují a toto bude provedeno až si štěně povezeme domů. Pokud by toto vyšetření nějaké vrozené vady odhalilo jak máme postupovat? Lze do 14 dnů odstoupit od smlouvy, nebo žádat vrácení nějaké částky z kupní ceny?   Děkuji, Samanta

 

ODPOVĚĎ:
Pokud se chystáte koupit štěně s PP, pak se k rodokmenu dokládá vyšetření na PRA - negat. , řádná vakcinace v očkovacím průkazu a do toho se také zaznamenají lék. vyšetření, mimo jiné i vyšetření pohybového aparátu (dysplazie atd.), pokud se jedná o plemeno s predispozicí srdeční vady, tak vyšetření na tyto zátěže. Nicméně to, zda se srdeční vada nemůže projevit až v průběhu života zvířete, stejně tak i PRA, či dysplazie apod. nelze tímto prvotním vyšetřením do budoucna vyloučit a rozhodně to nelze v budoucnu považovat za odstoupení od smlouvy a vrácení zvířete. Pokud chovatelka sama tato vyšetření neprovede, pak je vhodné si tato vyšetření nechat udělat co nejdříve po převzetí zvířete a pokud by se vada našla, pak upozornit chovatelku, že výsledky vyšetření předložíte chovatelskému klubu, kde je jistě chovatelka registrovaná a hrozilo by, že bude její chov vyškrtnut z plem. knihy. To je pro chovatele zvířat s PP daleko horší postih, než odstoupení od smlouvy a vrácení zvířete.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Co zjistit a prověřit před koupí psa, co uvést v kupní smlouvě?
  • Náležitosti kupní smlouvy na koupi / prodej zvířete (psa, kočky, ad.)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.