Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Máme nějakou šanci uplatnit skrytou vadu co se týče vadných trámů v RD starém cca 50 let. Dům byl postaven v 60. letech. Dům jsme koupili 10/2018 (před 6 měsíci) původní cena byla 3.200.000 Kč. Začali jsme s rekonstrukci, obouchaní zdí, podlahy pryč atd, takže jsme v průběhu rekonstrukce začali zjišťovat jak moc jsou trámy napadené a ztrouchnivělé. Z počátku se to zdálo být par trámů, tak jsme řekli, že to řešit nebudeme, ale nyní jsme zjsitili i další a zásadnější problémy ve stropech.

Zatím jsme to s nikým neřešili, ráda bych manželovi pomohla to aspoň takto vyřešit, že zjistím co a jak dál můžeme dělat nebo bychom měli dělat. Po případě, jestli z nějakých zkušenností, nám můžete poradit co teď dělat? Je mi jasné, že si budeme asi muset přizvat nejakého odhadce který to zdokumentuje a pak zkontaktovat předchozí majitele. Soud bychom neradi, je to běh na dlouhou trať a výsledek asi nejistý, že? Děkuji, Šarlota

 

ODPOVĚĎ:
Dle § 2129 odst. 2 občanského zákoníku můžete do 5 let od nabytí nemovitosti uplatnit práva ze skryté vady, tj. takové vady, která nebyla při koupi nemovitosti patrná a která nebyla prodávajícím uvedena v kupní smlouvě. Pak máte nárok na slevu z ceny nemovitosti, či na odstoupení od smlouvy, tj. vrácení peněz.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Lhůta na reklamaci skryté vady nemovitosti, bytu, domu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.