Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Manžel si založil v r. 2018 společnost s. r. o. , zakoupil osobní automobil, který je veden na jeho společnost. Ve společnosti je manžel jediný zaměstnanec. Osobní automobil využívá k rodinným účelům (dovolená) a k přepravě do zaměstnání. K výkonu svého povolání jej nepotřebuje, pracuje jako programátor IT. 12/2021-05/2023 žijeme odděleně a manžel mi odmítá automobil, tedy osobní vozidlo půjčovat a to i o víkendu (kdy nepracuje).

Argumentuje slovy, že nejsem zaměstnanec firmy a na auto nemám nárok.   SJM nemáme rozdělené a auto bylo zakoupené z peněz v SJM. Mám právo využívat tento osobní automobil? V případě rozvodu byl by automobil zahrnut do majetku k vypořádání? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Justýna.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud manžel za finanční prostředky pořídil auto do majetku třetího subjektu, tedy společnosti, máte nárok na pohledávku vůči společnosti. Nemáte tedy nárok na automobil, ale máte pohledávku vůči firmě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.