Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji jako uklízečka v základní škole. Nyní prochází škola přestavbou a o víkendech se bourají zdi, protože tam bude výtah. V pátek odcházíme domů z krásně uklizené školy a v pondělí jsou všechna 3 podlaží pokryta vrstvou bílého stavebníoh prachu. Je to úplně všude, na zdech, podlahách atd. Musíme to po ní uklízet, v náplni práce to samozřejmě nemáme. Máme tam běžný úklid.

Šéf stavební firmy nám nabídl ať to jdeme v neděli uklidit za 120 Kč na hodinu, s čímž jsme nesouhlasily. Nechceme to dělat. Vzkázal nám, ať si tedy nestežujeme. Jak máme donutit stavební firmu, aby zajistila sama úklid a dále jak máme donutit vedení školy, aby na tom trvalo a nenutilo nás stavební prach uklízet?
Děkuji. Jana

 

ODPOVĚĎ:
Donutit firmu k úklidu může pouze vedení školy, a to v případě, že úklid je součástí smlouvy, kterou škola se stavební firmou uzavřela.
Ve vztahu k vedení školy je podstatné vymezení druhu práce ve Vaší pracovní smlouvě a pracovní náplni. Pokud jde o běžný úklid a jste také v této kategorii zařazeny do katalogu prací pro účely nejnižší úrovně zaručené mzdy, lze úklid po stavební firmě odmítnout.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Odmítnutí úklidu uklízečkou - stavební úpravy budovy s nadměrným znečištěním povrchů v budově
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.