Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji ve FN Bohunice jako zdravotní sestra specialista na nizkoprahovém urgentnim příjmu. Pracuji zde dlouhodobě. Staniční sestra mě informovala o schůzce s náměstkyni ošetřovatelské péče. Za jejího doprovodu a také vrchní sestry kliniky, jsem byla kárána za údajně nevhodné chování ke kolegyním a neplnění svých povinností, které musí plnit ostatní za mě.

Jméno údajné delegace, která navštívila náměstkyni, nesmí být řečena. Stejně jako se já nesmím kolegů zeptat, jestli jsem jim něco provedla. Bojí se mé msty a agrasivní reakce.
Žádala jsem alespoň o záznamy nesplněných povinností. Ani to mě nabylo poskytnuto. Údajně má informace od spolupracujících - lékaři, RZP atd. Každý však stížnosti popřel, někteří se chtějí i písemně vyjádřit, ale nesmí.
Prosim o radu, jak se mohu bránit proti něčemu, co jsem neudělala. Informovali mě o úvaze přesunutí na jiné místo.
Existuje- li nějaký způsob obrany, budu vám vděčná za jakoukoli radu. Děkuji, Svatava

 

ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že do této chvíle nedošlo k žádným formálním krokům ze strany zaměstnavatele (výtka, převedení atd.), není možné prozatím situaci řešit v rovině pracovněprávní.
Mohlo by se však jednat o pomluvu. V takovém případě je možné dát podnět místně příslušný na obecní úřad (přestupek) nebo podat trestní oznámení (trestný čin).

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nepravdivé nařčení kolegů v práci - může jít o trestný čin pomluvy dle Trestního zákoníku?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.