Počet stránek ve webu: 43.378

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Učím 5. rokem na soukromé střední škole. Mám vystudovaného bakaláře ekonomického směru a k tomu studium pedagogiky podle paragrafu 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb. Může mi dát ředitelka výpověď z důvodu nedostatečné kvalifikace nebo kvůli tomu, že nemám magisterský titul? Pokud ano, mám nárok na odstupné a dvouměsíční výpovědní lhůtu?

Vyučuji ekonomiku, účetnictví a tělesnou výchovu. Zároveň jsem zástupcem ředitelky školy. Dá se nějak bránit proti šikaně od nadřízeného, který je i vlastníkem školy? Mockrát děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Podle zákona o pedagogických pracovnících učitel odborných předmětů střední školy získává odbornou kvalifikaci vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném MAGISTERSKÉM studijním programu.
Pokud se na Vás nevztahuje některá z výjimek, pak je možné ukončení z důvodu nesplňování kvalifikace. Při tomto výpovědním důvodu nárok na odstupné nevzniká, dvouměsíční výpovědní doba zůstává zachována.
Proti šikaně ze strany zaměstnavatele se lze bránit jen těžko. Musel byste být schopen šikanu prokázat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.