Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Je možné uzavřít pracovní smlouvu na dobu neurčitou např. od 1.4.2018 přestože, tento den je neděle (svátek). Zaměstnavatel mě tvrdí, že pokud smlouva vychází na sobotu nebo neděli nebo svátek (i přesto, že v tento den půjdu do práce), tak se na smlouvu napíše datum prvního následujícího pracovního dne (v tomto případě by to tedy bylo 3.4.2018), že prý to nejde nahlásit na sociálce (o víkendu ani ve svátek) a ani dodatečně.

Prosím poraďte mě, já prostě budu pracovat od 1.4.2018 a tak si myslím, že by měla být i s tímto datem (1.4.2018) podepsaná i pracovní smlouva. Děkuji. Edita

ODPOVĚĎ:
Uzavřít pracovní smlouvu lze i s datem, které připadá na den pracovního klidu, stejně tak je možné takový den stanovit jako den nástupu do práce (datum podpisu smlouvy a datum nástupu do práce nemusí být vždy shodné).
Pokud budete již 1.4. pracovat, měl by tento den být samozřejmě uvedený ve smlouvě.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • První den práce o víkendu, ve státní svátek - musí být pracovní smlouva od prvního dne následujícího po víkendu, státním svátku?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.