Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Syn ve střídavé péči navštěvuje 7 třídu. Od první třídy chodí na fotbal, tenis a flétnu. Každý rok se sám rozhodl, že chce ve všem pokračovat a my "rodiče" jsme mu to vždy nějak odsouhlasili. V minulém roce 2022 už musel syn otce přesvědčovat, že chce vše dělat dále a povedlo se mu to. Nyní, v novém školním roce, však již chce otec synovi nějaký kroužek omezit i přes můj nesouhlas a nesouhlas syna.

Syn zvládá kroužky navštěvovat sám a otec ani já nemáme finanční problémy kroužky hradit. Ve škole se učí velmi dobře, má maximálně 2 chvalitebné, jinak samé výborné. Má otec právo omezit synovi kroužky? Děkuji za odpověď. Amálie.

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu bohužel nevyplývá, co přesně znamená, že chce otec synovi "nějaký kroužek omezit"- zda máte na mysli to, že otec nechce synovi kroužky hradit nebo máte na mysli nějaké jiné omezení. Pokud jde o to, že otec nechce na některé kroužky synovi finančně přispívat, máte v zásadě tři možnosti:
1. Rozhodnutí otce akceptovat a kroužky omezit - s tímto "řešením" ale nesouhlasíte Vy ani Váš syn
2. Hradit synovi kroužky sama - to ale bude nákladné a nevím, zda je takové řešení ve Vašich finančních možnostech
3. Píšete, že je syn svěřen do střídavé péče - v takovém případě můžete po otci požadovat výživné, případně - pokud Vám otec už výživné hradí - žádat navýšení výživného. Z vyššího výživného byste pak mohla hradit náklady na synovy volnočasové aktivity. Pokud Vám otec odmítne poskytnout výživné dobrovolně, musela byste se obrátit na soud.
Jestliže jste měla na mysli nějaké jiné omezení kroužků, zkuste prosím Váš dotaz více upřesnit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.