Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla jsem se zeptat, zda mám nárok na majetkové vyrovnání v případě, že manžel vlastní nemovitost na kterou splácel hypotéku. Ještě před uzavřením sňatku, došlo k přefinancování hypotéky na dům, kterou již splácíme spolu téměř 20let. Hypotéka zatím není splacena a nemovitost je psána pouze na manžela.

Dům byl během manželství zrekonstruován. Mám nárok na nějaké vyrovnání? Nebo se bude řešit pouze majetek, který jsme nabyli během manželství? Děkuji za odpověď. S pozdravem Vendula.

 

ODPOVĚĎ:
Zpravidla se při rozvodu manželství vypořádává pouze majetek, který je ve společném jmění manželů, tedy tak, jak píšete - majetek, který jste nabyli během trvání manželství, pakliže nebylo SJM před uzavřením manželství nebo v průběhu modifikováno dohodou o smluvním majetkovém režimu. Do domu jste však investovala nemalé vklady a z toho titulu, pokud jste sto prokázat tyto vklady, máte nárok na vyrovnání z toho obnosu, který jste do domu vložila.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.