Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Rozešla jsem se s otcem své dcery (5 let). Bydleli jsme v Pelhřimově, od 1.7.2023 bydlím v Jihlavě u svých rodičů. Na OSPOD jsme se domluvili, že v červenci a srpnu malá bude 14 dnů u mě a 14 u otce. Od 16.7. dcera je u otce, brečí že tam nechce a evidentně je na ní psychicky nátlak, kdy otec navádí dceru proti mě.  

13.7.2023 bylo soudní jednání, kde oba chceme dceru do výhradní péče a bylo odročeno na neurčitou s tím, že se musí vyjádřit psychologický znalec.   Otec mi odmítá dát dceru k telefonu a odmítá, abych ji navštívila. Jsem zoufalá, dcera se tam trápí a já nevím jak jí mám pomoct. Budu ráda za každou radu. Děkuji přeji hezký den Antonie.

 

ODPOVĚĎ:
Dokud ohledně péče o dceru nerozhodne soud, je veškerá péče o dceru a styk s ní věcí dohody mezi Vámi a jejím otcem. Z dohody, kterou jste uzavřeli na OSPOD, vyplývá, že v první polovině července byla dcera s Vámi s tím, že jste byla povinna otci umožnit pravidelné telefonické hovory s dcerou. I když v dohodě uzavřené na OSPOD není uvedeno, že má otec povinnost umožnit Vám telefonické hovory s dcerou, nevidím důvod, proč by Vám telefonáty neměl umožnit. Jestliže to otec odmítá, kontaktuje OSPOD, sdělte jim, že Vám otec odmítá zprostředkovat telefonáty s dcerou, přestože Vy jste mu telefonáty umožnila, a požádejte pracovníky OSPOD, aby zjednali nápravu. Pracovník OSPOD pak může kontaktovat otce a požádat ho, aby Vám telefonáty s dcerou umožnil. Vzhledem k tomu, že dohoda uzavřená na OSPOD upravuje styk s dcerou jen o letních prázdninách a soud o péči o dceru zatím nerozhodl, doporučuji kontaktovat OSPOD také ohledně dohody o dalším styku s dcerou během školního roku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.