Počet stránek ve webu: 43.378

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Před nedávnou dobou jsme se rozešli s přítelkyní, se kterou mám půlroční dcerku. Bývalá přítelkyně se s dcerou odstěhovala do 120 km vzdáleného města. Máme mezi sebou mimosoudní dohodu o výši alimentů, které řádně platím + i výdaje nad rámec dohody.   Dceru pravidelně navštěvuji a chtěl bych si ji brát k sobě na dva víkendy v měsíci s čímž její matka nesouhlasí, že je na to ještě malá.

Můj dotaz zní: mám nějakou šanci, když přítelkyně dceru nekojí, pokud bych to chtěl řešit soudně? Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
U dítěte ve věku 6 měsíců není zatím příliš reálné, že by soud dítě nechal u otce celý víkend, spíše se soudy kloní k častějšímu a kratšímu styku. Pokud se ale přítelkyně odstěhovala tak daleko, je reálné, že by jí soud uložil povinnost Vám dítě ke kontaktu vozit, tedy nejen že Vy za dítětem jezdíte, ale matka Vám dítě přiveze např. 2x v měsíci na celý den. Samozřejmě s ohledem na věk dítěte se už bude kontakt nadále jen rozšiřovat např. na celý víkend, ale to bych očekávala až ve věku cca rok a půl.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.