Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Odvolal jsem se proti rozhodnutí celního úřadu o nepropuštění zásilky před více než dvěma měsíci a dosud k odvolání nedostal žádné vyjádření. Je nějaká zákonná lhůta do kdy bych vyjádření měl dostat a pokud ano, jaký by mohl být můj další postup. Děkuji, Adam

ODPOVĚĎ:
Všechny správní úřady, tedy i úřady celní, by měly postupovat při vyřizování svěřených věcí bez zbytečných průtahů (§ 6 správního řádu, na která v závěrečných ustanoveních odkazuje celní zákon).
Zákonná lhůta jako taková pro vyřízení stanovená není. Obecné lhůty pro vydání rozhodnutí jsou stanoveny v ustanovení § 71 správního řádu – správní úřad je povinen vydat rozhodnutí do 30 dnů, lze prodloužit v případě o dalších 30 dní.
Navrhuji v této věci kontaktovat příslušný celní úřad a zeptat se na stav vyřizování Vaší věci, pokud by průtahy přetrvaly – navrhuji poslat úřadu písemnou žádost o sdělení informací o stavu věci, spolu se zasláním kopie Vašeho odvolání, spolu s kopií podacího lístku.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.