Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jaké by pro mě mělo důsledky pokud při prodeji bytu zatajím trvalý pobyt cizince, který není evidovaný na evidenci obyvatel, ale pouze na cizinecké policii? Nový majitel nemovitosti na to sám nepřijde. Jde o to, že dotyčný má insolvenci a v případě, že by nemohl jí plnit hrozila by exekuce. Jsem tomu člověku hodně vděčná a pokud bych ho odhlásila, velmi by se mu zkomplikovala životní situace, protože se mu nepodařilo sehnat bydlení s trvalým pobytem.


Druhá možnost by byla ho přihlásit do svého nového domu, kde bych mu jako pronajala jeden pokoj za údržbu domu a zahrady. Probíhala by případná exekuce pouze v tomto pronajatém pokoji.
Děkuji. Vanda

 

ODPOVĚĎ:
Pokud při prodeji bytu neuvedete v kupní smlouvě pravdivě všechny údaje, vystavujete se riziku odstoupení od kupní smlouvy ze strany kupujícího. Pak může po Vás kupující chtít vrácení kupní ceny a k tomu případně vyčíslené náklady, které mu s koupí Vašeho bytu vznikly. Pokud je dotyčný cizinec ke všemu v insolvenci a hrozí mu exekuce, tak se na jeho trvalý pobyt zcela jistě příjde, a pokud se to dozví kupující, tak nepochybně bude po Vás požadovat buď odhlášení cizince z již jeho bytu, nebo jak bylo výše uvedeno, odstoupení od smlouvy. Na to má plné právo a pokud byste mu v tomto nechtěla vyjít vstříc, tak to může řešit soudní cestou, jelikož v tomto je právo na jeho straně.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zatajení trvalého pobytu cizince kupci, kupujícímu bytu (trvalý pobyt evidovaný na cizinecké policii ČR)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.