Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Má matka dala mému nevlastnímu otci jakousi plnou moc. Plnou moc připravoval právník mého nevlastního otce. Má matka nemá kopii plné moci, nepamatuje si předmět plné moci a nepamatuje si, datum kdy plnou moc udělila. Právník mého nevlastního otce odmítá předat kopii plné moci. Má matka by nyní plnou moc chtěla odvolat.

Jakým způsobem je třeba odvolání plné moci zformulovat, bez znalosti předmětu plné moci a data udělení? Případně, jakým způsobem přinutit právníka mého nevlastního otce vydat kopii plné moci?

 

ODPOVĚĎ:
Doporučil bych následný postup. Matka zašle otci písemné vyjádření, že odvolává všechny plné moci, které mu kdy udělila a vyzvala ho, aby již za ní nečinil žádné právní ani jiné kroky. Dále ho upozorní na případnou náhradu škody, kterou by ji mohl učinit. Ideální by samozřejmě bylo, pokud by si matka pamatovala alespoň rok udělení plné moci.
Pokud je právník otce advokátem, může matka pohrozit stížností na Českou advokátní komoru a jednání v rozporu s etickým kodexem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.