Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Použití nahrávky rozhovoru mezi účastníky řízení bez vědomí jednoho účastníka lze beztrestně použít v rámci civilního řízení, dále i v rámci trestního řízení jako podklad pro důkaz? Je nahrávka rozhovoru brána jako důkaz? Pokud nelze nahrávku použít, lze přepsat rozhovor a s podpisem jednoho účastníka dát soudu ať už civilnímu či trestnímu jako důkaz? Děkuji, Zuzana

ODPOVĚĎ:
Dle stávající judikatury lze nahrávku použít, pokud by touto nahrávkou mělo být prokázáno protiprávní jednání osoby, kterou si nahráváte. Soud má právo posoudit sám, zda takovou nahrávku připustí jako důkaz, musíte si být vědoma, že pokud by na základě nahrávky nic zásadně protiprávního prokázáno nebylo, může Vás nahrávaný žalovat civilní žalobou na ochranu osobnosti, že jste nahrávku pořídila bez jeho souhlasu a domáhat se odškodnění či omluvy. Přepis nahrávky je zbytečný, soud buď nahrávku připustí či nepřipustí, a je jedno, zda bude přepsaná či nikoliv.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nahrávka jako důkaz pro soud u soudního řízení - civilní soud, trestní soud
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.