Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Jsem vlastníkem rekreačního objektu, který zároveň pronajímám. Z osobních důvodů jsem se rozhodla tento objekt prodat. Tento fakt vyvolal negativní reakce od souseda, který zastavil příjezdovou cestu k mému pozemku. Dle katastru nemovitostí je tato cesta půlená v jeho a můj prospěch.

17.4.2019 jsem navštívila příslušné úřady (Stavební a dopravní úřad), kde mi bylo jako nejrychlejší řešení (t. č. je tímto znemožněn přístup i rekreantům, kteří si objekt na tuto dobu měli pronajmout) doporučeno podat na Okresním soudu Semily Návrh na ochranu proti zásahu do pokojného stavu.
Mohli by jste mi prosím poradit zda toto z právního hlediska je to nejsprávnější, popř. poradit s formulací Žádosti na tento návrh?
Předem děkuji za kladné vyřízení. Děkuji, Eleonora

 

ODPOVĚĎ:
V daném případě, pokud se se sousedem nedomluvíte, je řešením tzv. sousedská žaloba. Zde je ale na místě navštívit advokáta, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz. Jedná se o složitou záležitost, do žaloby je třeba detailně vylíčit všechny skutečnosti, navrhnout důkazy a hlavně dobře zformulovat tzv. petit žaloby, tedy čeho se domáháte. Pokud žaloba nebude dobře zformulovaná, může být soudem zamítnuta, je třeba její text nepodcenit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.