Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (2 hlasů)

Mám problém s právní firmou, která mě zastupuje. Nebyl jsem spokojen s advokátem, který byl přiřazen k mému případu, a tak jsem několik měsíců nazpět požádal hlavního partnera, aby ho vyměnil. Hlavní partner souhlasil a účastnil se soudního jednání. Nicméně tři týdny před dalším jednáním mi předchozí právní zástupce poslal e-mail, ve kterém uvedl, že hlavní partner má kolizi a nemůže se účastnit jednání.

Právní zástupce se mě zeptal, zda by mi nevadilo, kdyby místo něj přišel on. Odmítl jsem to, přesto se však na jednání objevil. Zatím nevím o žádných významných událostech, které by se na jednání odehrály, a ještě jsem neobdržel zápis z jednání. Nicméně věřím, že se jedná o službu, kterou jsem si nevyžádal, a neměl bych být povinen za ni platit. V dohodě o poskytování právních služeb, podepsané mnou a tím hlavním partnerem, je uvedeno, že on se může dat zastoupit jiným advokátem. Nicméně nejsem přesvědčen, že toto ospravedlňuje tento případ, kdy jsem jasně odmítl zastoupení konkrétním advokátem této firmy. Myslím si, že tato ustanovení neumožňují právní firmě poslat na jednání kohokoli, a to i navzdory mému odmítnutí. Hlavní partner tvrdí, že na jednání nedošlo k žádným problémům a pokud je mou jedinou stížností je samotný advokát, který mě zastupoval, nemohu reklamovat tu službu. Rád bych se zeptal na váš názor na tuto záležitost.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste výslovně odmítl zastupování určitým advokátem, jedná se o pokyn klienta, který je advokát povinen respektovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.