Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Dne 14. 1. 2023 jsme oznámili na Policii ČR, že došlo k napadení mého kamaráda pepřovým sprejem. Policie přijela, vytěžila nás i "agresora" a další svědky. Poté jsme byli na výslechu, kde byl s námi proveden běžný proces. Dne 8. 2. 2023 mi byl poslán dopis, konkrétně se tedy jednalo o vyrozumění podle § 74 odst. 4 zákona číslo 250/2016 sb.

V tomto dopise tedy stálo, že celá věc byla podstoupena k dořešení správnímu orgánu. V tom příběhu jsem tedy já oznamovatel, můj kamarád oběť. Zajímalo by mě, jestli se vlastně vůbec dozvíme výsledek celého správního řízení, případně jaké kroky k tomu podniknout? Dále dokdy obvykle bývá ve věci přestupku proti občanskému soužití rozhodnuto? Ale primárně mě tedy zajímá to, jestli budeme schopni se dostat k nějakému rozhodnutí, případně jakou cestou?

 

ODPOVĚĎ:
Jelikož máte váš kamarád má z Vámi poskytnutých informací nejspíše postavení osoby přímo postižené spácháním přestupku, máte možnost kontaktovat správní orgán, u kterého je vedeno řízení, dle spisové značky uvedené v dopise. Dle § 71 zákona 250/2016 Sb. máte mj. právo na informace o řízení, právo vyjádřit stanovisko k danému incidentu či právo nahlédnout do spisové dokumentace k danému incidentu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.