Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Syn 2016 (v 18 letech) odešel z bytu, nerozešli jsme se v dobrém. Nyní na něj začaly chodit výzvy a upomínky o zaplacení dluhů. Hrozí mu exekuce. Nevíme kde žije, kde bydlí, zda pracuje. Pravděpodobně nic takového. Nyní je celostátně hledaný pro trestnou činnost, ani policie neví kde ho hledat. Z důvodu budoucích (blízkých) exekucí jsme mu chtěli zrušit zde trvalý pobyt, jenže na magistrátu mu nechtějí trvalý pobyt zrušit, jelikož nedosáhl 26 let a nemůžeme prokázat zda někde bydlí a zda má příjmy.

Tím pádem, podle jejich informace, k němu mám stále zákonnou vyživovací povinnost. Jak mohu synovi zrušit trvalý pobyt, když nemá 26 let a nemůžu o něm nic doložit, jelikož ani policie ho nemůže najít? Děkuji, Marek

 

ODPOVĚĎ:
Sdělení úřadu, že odhlásit někoho z místa jeho trvalého pobytu můžete až poté, co tato dovrší 26 let nevyplývá ze zákona č. 133/2000 Sb. , o evidenci obyvatel. Zrušení trvalého pobytu se řídí ustanovením §12 cit. zákona.
Vy můžete zažádat o zrušení trvalého pobytu svého syna na příslušném Městském úřadě - ohlašovně. Počítejte se správním poplatkem 100 Kč.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.