Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Na začátku ledna 2023 jsem měl konflikt se sousedem. Nejprve došlo k hádce a poté jsem neudržel nervy a praštil ho po zadku hráběmi. Soused toto samozřejmě nahlásil PČR a aktuálně je na nemocenské. Policie udělala místní šetření, kde jsem nepotvrdil, že bych ho fyzicky napadl, jen jsem potvrdil, že došlo k hádce. Tato vyhrocená situace proběhla beze svědků na obou stranách.

Chtěl bych se zeptat co mě hrozí a jak bych měl postupovat? Mám nadále tvrdit, že k napadení z mé strany nedošlo, pokud budu PČR vyzván k výslechu? Jsem si téměř jistý, že situace nepůjde řešit omluvou a soused se bude snažit toto řešit soudně. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Ve věci šetření se bude vycházet jak z výpovědí jednotlivých účastníků incidentu, tak z jiných důkazů, např. svědeckých výpovědí. Lze obecně očekávat, že v případě prokázání, že k tomuto jednání došlo, by pak toto bylo hodnoceno jako přestupek, kdy by bylo možné uložit pokutu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.