Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Cestou z práce jsem byla napadena neznámým mužem, mám tříštívou zlomeninu lokte, Policie sice pátrá, ale pochybuji, že ho najdou. Jak mám dále postupovat, abych nepropásla nějaký termín, a pokud se pachatel nenajde, mám nějakou možnost žádat odškodnění? Tím, že nemůžu pracovat nebudu moci splácet své závazky (půjčky). Je pro mě nějaká rada? Děkuji, Michala


ODPOVĚĎ:
Máte právo být vyrozuměna Policií pokud pachatele vypátrají, oni sami to udělají, protože jste pro celé řízení klíčovou osobou. Jako poškozená se pak máte právo přihlásit se svým nárokem na náhradu škody do trestního řízení. Kdyby  trestní řízení neproběhlo (zastavení řízení nebo odložení případu), můžete náhradu újmy na zdraví vymáhat občanskoprávní cestou. Bohužel pokud se pachatel nenajde (nevypátrá), není koho soudit za újmu na zdraví a od koho získat odškodnění.
Co se týče závazků – máte-li úvěry pojištěné pro případ neschopnosti splácet z důvodu pracovní neschopnosti tak doporučuji vyrozumět jednotlivé společnosti a probrat s nimi tuto možnost.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.