Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před rokem byl mému manželovi v důsledku dosažení 12 bodů za nedodržení bezpečnostních přestávek odebrán na 1 rok řidičský průkaz. Jelikož nechtěl přijít o práci v Německu, řidičský průkaz neodevzdal s tím, že ho ztratil a dál tam jezdil kamiónem. V ČR zákaz řízení dodržoval. Tuto skutečnost však někdo udal, manžel byl předvolán na Policii v ČR a následně přišla německá policie za majitelem dopravní firmy v Německu, zkontrolovala doklady o jízdě a vše zjistila.

Manžel dostal výpověď a hrozí mu 2 roky zákazu řízení v Německu. Řidičský průkaz mu už byl po absolvování autoškoly vrácen, ale nevíme, nebude-li ještě odsouzen i v ČR (jízda bez řidičského oprávnění, maření úředního rozhodnutí atp.). Prosím proto o sdělení, je-li zákazem řízení v Německu věc uzavřena, nebo máme-li počítat ještě s trestem v ČR?
Děkuji, Žaneta

ODPOVĚĎ:
Pokud mařil výkon českého rozhodnutí (řídil bez řidičského průkazu v ČR) a byl přitom přistižen, ještě ho čekají sankce v ČR.
Pokud byla celá věc řešena pouze v Německu, bude tam i uzavřena a další postih by byl nezákonný.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.