Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.025

Exekuce na původního nájemníka bytu s kontaktní adresou - hrozí zabavení věcí majitele bytu?

Odesláno: 
Otevřeno 1419 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
potřebovala bych vědět, jestli je možné, abych dostala exekuci na svůj majetek, když v roce 2011 u mě bydlela asi rok kamarádka, která v té době neměla žádné dluhy. Moji adresu uváděla jako kontaktní, trvalou uváděla jinou. Dnes (12.06.2016) už 5 let žije jinde a má plno dluhů. Do schránky mi chodily dopisy o exekuci, pak si na poště nahlásila, že co jí přijde na mou adresu, ať zůstává na poště (odnos z pošty), ale stejně si ji nevyzvedává, protože již není ve městě.
Potřebuji vědět, jestli se mám bát exekutora i já a jestli ano, jak dál postupovat. Horší je, že v předmětném bytě dlouhodobě nejsem, mám tam jen své věci a jinak žiji u partnera v jiném městě, tak ani nevím jestli u mě už exekutor neklepal. Mam strach, že jednou přijedu zkontrolovat byt a bude zapečetěný a věci zabaveny.
Moc děkuji za odpověď N.
 
Zdravím Vás, pokud Vaše kamarádka dlouhodobě uvádí Vaši bývalou adresu jako kontaktní je skutečně vysoce pravděpodobné, že právě sem přijedou vykonavatelé, aby zabavili majetek. Pokud nikoho v bytě nenajdou, tak na dveřích zanechají výzvu a odjedou, neboť se nemohou dostat do bytu, kde nikdo není, neboť tímto by způsobili škodu na Vašem majetku. Takže je možné, že exekuce prodejem movitých věcí u Vás ani neproběhne, protože v tomto bytě se dlouhodobě nikdo nezdržuje a zvláště ne povinná (Vaše kamarádka).