Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.544.958

Nesprávné údaje v popisu nemovitosti u exekuce - nadhodnocení nemovitosti exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 1347 x
1 odpověď
 
Dobrý den, žena zdědila po matce 2 pozemky s bratrem, který je v exekuci. Na polovinu pozemků byla vypsaná exekuce, ale je tam několik chyb, je uvedeno, že jsou na pozemky přístupy, ale ten není právně dořešený.
Okolo jsou cizí pozemky bez cesty. Dále je uvedeno, že je tam voda a elektřina, což není pravda, musela by se vést přres cizí pozemky, a proto je navrhnutá cena 300 Kč/m2, což je 8x více než odhad před rokem pro dědictví. V nadpisu je chybně sečtená velikost 1920 m2 a má být 1820 m2. Jak postupovat, exekuce je určena 19.07.2016 09:00? Žena neměla možnost vidět popisy pozemků předem, pouze jen v exekuci na Internetu. Exekutora jsme upozorňovali před týdnem mailem i telefonem na chyby, ale zatím se nic nestalo.

Katastrální území mělník, exekuce - 197 EX 84512/13-53, http://www.drazby-exekutori.cz/DR006942/Drazba-pozemku-1-920-m2-podil-1-2-okr-Melnik/

Moc děkuji za odpověď. KM
 
Zdravím Vás, tuto situaci je skutečně nutné řešit se soudním exekutorem a vše mu popsat. Pokud jsou Vaše námitky ohledně ceny nemovitosti oprávněné, je možné podat námitky proti určení ceny nemovitosti v dražební vyhlášce. Exekutoři často pro určení ceny dražených nemovitostí oslovují soudní znalce z oboru oceňování nemovitostí. Pokud se týká označení pozemku v držební vyhlášce je možné, pokud by k nápravě stále nedošlo ve Vašem písemném podání k exekutorovi uvést, že pokud nedojde v přiměřené době k nápravě, že o těchto skutečnostech budete rovněž informovat i katastrální úřad, u kterého je tato dražená nemovitosti zapsána.