Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.445.094

Exekuce na osobu s korespondenční adresou bez trvalého pobytu - hrozí zabavení věcí v bytě, domě kde dlužník nebydlí?

Odesláno: 
Otevřeno 1164 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
dcera se před lety odstěhovala do USA. Manželka užívala její automobil a z hlediska zákonného pojištění uvedla korespondenční adresu kde jsme žili na domek, který jsme si pořídili až po odstěhování dcery.
Manželka se však v autě zabila a dále již nevím co se s vozidlem nebo pojištěním stalo.
Dnes (20.06.2016) mě navštívili exekutoři kvůli předmětné exekuci, kterou zahájila pojišťovna, ani nevím co je předmětem exekuce.
Má exekutor právo vykonat exekuci jen na základě skutečnosti, že zde má povinná jen korespondenční adresu? Na této adrese nikdy nežila ani zde nikdy nebyla přihlášená.
Děkuji za rychlou odpověď z důvodu hrozící exekuce za přítomnosti Policie.
 
Zdravím Vás, je mi velice líto tragédie, která Vaši rodinu postihla, pokud je dluh na povinném ručení, je třeba jej uhradit. Protože exekutoři, pokud zjistí, že se povinný zdržuje v zahraničí, tak mohou jít provést exekuci na místo, které povinný uvádí jako svoji korespondenční adresu v ČR. V tomto směru je postup soudního exekutora správný a nelze mu nic vyčítat. Na Vašem místě bych vše řekla Vaší dceři, která by mohla požádat exekutora o celkové vyčíslení exekučně vymáhané částky a tuto částku bude nejlepší co nejdříve uhradit. O vyčíslení dluhu požádejte např. k 31.07.2016, a to proto, že kdyby byl dluh vyčíslen k 30.06.2016 a peníze uhrazeny až 1.07.2016, tak by dluh nebyl zcela uhrazen a v budoucnu byste mohli být nemile překvapeni. Je-li dluh vysoký, ať Vaše dcera požádá o splátkový kalendář, pokud by byl relativně krátký, tak jsou exekutoři tomuto řešení přístupní.