Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.664

Pokuta za černou jízdu MHD v Plzni - jak rychle hrozí vymáhání a exekuce platu, mzdy a majetku?

Odesláno: 
Otevřeno 1339 x
1 odpověď
 
Doý den.
Vím jak to s pokutami chodí v Praze ale teď jsem nedávno odjel do Plzně a chytil mě revizor. Neměl jsem jízdenku a dostal jsem pokutu. Tady je to tak, že do 40 dnů když to zaplatim tak je to za 1 000 Kč a nad 40 dnů 1 500 Kč.
Teď je to 42 dnů co jsem to nezaplatil a už to chci uhradit. Nevím zda to uhradit teď 20.7.2016 z invalidního důchodu a nebo to stačí až 15.8.2016 z jiných peněz. Neznám Plzeň a bojím se jak tady to funguje rychle, abych třeba nebyl ve vymáhání po dvou měsících. Kdežto v Praze je to až po roce například.
Děkuju za odpověd
 
Zdravím Vás, praxi dopravního podniku města Plzně, a. s. neznám, ale je jisté, že čím dříve pokutu uhradíte, tím lepší to pro Vás bude. Proto bych tuto pokutu uhradila co nejdříve. Pokud bych neměla peníze na úhradu celé pokuty zaslala bych polovinu peněz v červenci a zbytek v srpnu, čímž bude pokuta uhrazena. Je vždy lepší uhradit alespoň část dluhu, protože by poté vymáhaná částka nebyla tak vysoká a je možné, že po částečné úhradě by věřitel ještě chvíli počkal, než by vymáhal zbylou část dluhu či pokuty.