Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.727

Exekutor nevyúčtoval náklady exekuce a nezastavil exekuci - jak urgovat když exekutor nekomunikuje?

Odesláno: 
Otevřeno 730 x
5 odpovědí
 
Dobrý večer,
měli jsme dluh u pojišťovny, který jsme uhradili, včetně penále již v 03/2016, ale nemáme dosud Příkaz k úhradě nákladů exekuce, exekutor nekomunikuje, neodpovídá na emaily, nelze se vůbec dovolat atd. Takže bohužel exekuce je zastavena pouze částečně pro nezaplacení nákladů exekuce.
Na účet exekutora jsme již dávno zaslali zálohu, ale exekutor nám ji doposud nevyúčtoval.
Jak máme náklady exekuce uhradit, když nemáme zmiňovaný Příkaz k úhradě? Kdy je povinen ho exekutor vydat? Celé to již řešíme přes půl roku a nevíme si rady, exekutor je jako nedobytná pevnost… Máme od něj pouze jakési vyúčtování zaslané emailem, kde ovšem požaduje 90% odměny z vymožené částky (!!! ) a teprve když toto uhradíme, vydá nám prý Příkaz k úhradě.
Děkujeme moc za odpověď.
 
Zdravím Vás, tento případ je-li pravda to co popisujete je dosti nestandardní. V tomto případě bych se se všemi doklady a žádosti na exekutora obrátila na advokáta, aby Vás v této věci zastupoval, a daný příkaz k úhradě nákladů exekuce vydal, s tím, že pokud by tak neučinil, budete si na jednání exekutora stěžovat přímo u Exekutorské komory České republiky. Kontakty na advokáty naleznete přímo na stránkách www,advokatikomora,cz nebo na www,cak,cz.
Dále mě napadá, že pokud jste exekutora o vydání příkazu k úhradě nákladů exekuce nepožádali písemnou formou doporučeným dopisem přímo do sídla jeho úřadu učiňte tak a tento dopis odešlete doporučeně s dodejkou, budete mít doklad o doručení písemné žádosti exekutorovi a on tak nebude moci popřít, že by mu tato listina nebyla doručena.
 
Dobrý večer,
děkujeme moc za odpověď, bohužel písemně jsme exekutora žádali již několikrát :-(.
Budeme to tedy muset již řešit přes Exekutorskou komoru.
Velice děkujeme za Vaši radu a dáme zpětnou vazbou vědět, jak to vše dopadlo !
Pěkný večer, host
 
Zdravím Vás, ano to bude nejlepší, mnozí exekutoři jsou zarputilí, ale jak vidí, že se povinný nechal právně zastoupit advokátem, tak poté i mnozí exekutoři ustoupí ze svých požadavků a mnohdy i vydají příkaz k úhradě nákladů exekuce.
 
Dobrý večer,
děkujeme moc za podporu a ozveme se, jak jsme dopadli :-)
Hezký zbytek víkendu***
 
Zdravím Vás, za málo. Kdybyste cokoli potřebovali, můžete se na nás obrátit. Přeji Vám hodně štěstí.