Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.691

Exekuce, obstavení pozemku manželky který měl dostat manžel po rozvodu manželství - jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 2601 x
3 odpovědi
 
Jsem 10/2015-10/2016 rozvedený, s bývalou manželkou mám smlouvu o smlouvě budoucí na pozemek který jsme nabyli v manželství a byl napsaný na manželku.Vyrovnání z mé strany proběhlo a přepis má být 8.12.2016.Bývalá manželka se ale dostala do exekuce a pozemek byl exekučně obstaven. Mám s touto smlouvou šanci o pozemek nepřijít?
Smlouva je ověřená.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, dotaz patrně není úplný zkuste jej prosím položit ještě jedenkrát, protože v tomto stavu na dotaz skutečně nemohu odpovědět, děkuji za pochopení.
 
Jsem rok rozvedený s bývalou manželkou mám smlouvu o smlouvě budoucí na pozemek který jsme nabyli v manželství a byl napsaný na manželku.Vyrovnání z mé strany proběhlo a přepis má být 8.12.2016.Bývalá manželka se ale dostala do exekuce a pozemek byl exekučně pozastaven.Mám s touto smlouvou šanci o pozemek nepřijít?Smlouva je ověřená. děkuji.
 
Zdravím Vás, zde je nutné jednat přímo s exekutorem, který tuto exekuci provádí, a který vydal příkaz k zřízení exekutorského zástavního práva, kdy exekutorovi rovněž ukážete všechny podklady. Mám za to, že se dohodnete a pozemky budou Vaše, ale bude nutné jednat přímo s exekutorem a s ním následně uzavřít kupní smlouvu o převodu nemovitostí.,