Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.127

GS woman start, Alektum - výzva k úhradě dluhu za holicí strojek zdarma

Odesláno: 
Otevřeno 957 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Mamince volali z firmy GS woman start ohledně toho, že jí zdarma pošlou vzorek holícího strojku, tak si to nechala poslat, naštěstí když si ho šla vyzvednout na poštu, při sdělení částky 190 Kč, nechala balík na poště, tudíž nic nepřevzala, nic nepodepsala. I tak jí přišla složenka k zaplacení balíku, tak jsem si je vyhledala na internetu a nejsme jediní, koho se snažili podvést. Nicméně dnes (02.11.2016) mamince přišla do schránky již výzva k úhradě a to firmou Alektum s. r. o.
Chtěla bych se zeptat, jak tedy postupovat, když maminka balík nevyzvedla, přes mobil jí nebylo sděleno, při původním hovoru, že něco bude platit (tím si je jistá).
Děkuji předem za odpověď
TV
 
Zdravím Vás, s těmito telefonickými objednávkami je potíž, neboť hovor je monitorován, a mám za to, že možná ani Vaše maminka nepostřehla o tom, že by měla něco hradit, ale mám za to, že to volající zmínili. Bohužel dle nového občanského zákoníku je možné uzavřít platnou objednávku i telefonicky. Proto by bylo dobré tuto částku uhradit.
Příště mamince doporučte, aby se s těmito lidmi po telefonu nebavila a v případě, že jí balík přijde, tak aby jej neprodleně a v originálním obalu zaslala zpět odesílateli, s tím, že odstupuje od smlouvy a žádá tedy i vrácení kupní smlouvy. Odstoupení od smlouvy musí být písemnou formou a mám za to, že do 14 dní ode dne doručení balíku. Odstoupení od smlouvy spolu s balíkem je nutné zaslat doporučeně s dodejkou.
Závěrem uvádím, že je otázkou jak odesílatel řeší to, když si adresát balík nevyzvedne. Zda tak, že adresátovi byla zásilka doručena fikcí, nebo, zda je balík vrácen zpět odesílateli. Možná by nebylo od věci, aby se maminka rovněž poradila i s advokátem. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz.