Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.818

Exekuční vystěhování, rychlost - do kolika dnů, týdnů, měsíců je realizováno?

Odesláno: 
Otevřeno 2931 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
prosím jak dlouho trvá nejrychlejší exekuční vystěhování?
 
Zdravím Vás, bohužel neuvádíte na základě jakého rozhodnutí se máte vystěhovat, zda na základě soudního rozhodnutí nebo, zda na základě rozhodnutí o vydražení Vaší nemovitosti (tzv. usnesení o příklepu). I na těchto skutečnostech záleží, tak Vás prosím o odpověď na tuto otázku.
 
No nejde o mě, ale o mého nájemníka který se má vystěhovat, ale tuším z jeho dosavadního přístupu, že budou problémy.
Dal jsem jim z dobré vůle termín do konce platnosti smlouvy jako kdyby ji normálně neporušoval, ale …
Tak jak rychle bych jej z bytu dostal po termínu?
Slyšel jsem, že existuje nějaké exekuční vystěhování a mělo by to být nejrychlejší řešení.
 
Zdravím Vás, exekuční vystěhování sice existují, ale pro to musí mít exekutor podklad, a tím je rozhodnutí soudu. Pokud toto rozhodnutí nemáte, tak mám za to, že exekuce vystěhováním nejspíše provedena nebude. Pokud by se nevystěhoval, je možné se buď soudit nebo podat trestní oznámení pro trestný čin neoprávněného užívání nemovitosti.
 
Něco takového s ním sepsal právnička, ale nevím, nevím:

Dnešního dne, tzn. 1.11.2016 se dostavili do AK Nájemník, r: č: který užívá bytovou jednotku (adresa), na základě smlouvy o nájmu bytu ze dne 1.11.2013. Tato smlouva byla uzavřena na dobu určitou, od 1.11.2013 do 31.12.2013 a byla prodloužena do 31.12.2016, Pronajímatel, r. č: tímto prohlašuje, že nemá zájem na obnově nájemního vztahu za podmínek, které jsou obsaženy ve smlouvě o nájmu bytu ze dne 1.11.2013 a žádá, aby předmět nájmu byl vyklizen a předán Nájemníkem nejpozději do 31,12.2016.
Nájemník prohlašuje, že tyto skutečnosti bere na vědomí, že nájem končí k 31.12.2016. Nájemník prohlašuje, že vyvine maximální úsilí, aby předmět nájmu vyklidil v termínu do 31.12.2016, což stvrzuje svým podpisem.
Nájemník bude o vývoji situace aktuálně informovat právní zástupkyni Pronajímatele, Advokáta, telefonicky nebo e-mailem — (číslo), (e-mail).
Nájemník bude dlužné nájemné splácet v měsíčních splátkách na základě samostatného splátkového kalendáře.
V Prostějově dne 1.11.2016
Podpis Nájemníka
 
Zdravím Vás, tak v tomto případě bude nutné vyčkat do 30.12.2016. Pokud Váš nájemník v tomto termínu, a nejpozději tento den byt opustí, a to spolu se všemu svými věcmi, tak bude vše v pořádku, pokud nikoli, tak můžete již od 02.01.2017 podat žalobu k soudu na přivolení k výpovědi z nájmu bytu, případně i podat trestní oznámení na nájemníka, a to pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání bytu nebo nebytových prostor. Jelikož jste právně zastoupen mám za to, že tuto věc budete již dále řešit se svojí právní zástupkyní, ale bez exekučního titulu nebude nikdo exekučně vystěhován, a teď byste ani nebyl úspěšný, neboť nájemník se má vystěhovat nejpozději do 31.12.21016. Takže budete muset počkat a po novém roce budete moudřejší.