Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.541.870

Exekuce - nezabavitelná částka 2017, kolik Kč?

Odesláno: 
Otevřeno 1774 x
1 odpověď
 
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik činí nezabavitelná častka při exekuci pro rok 2017. Jsme druh a družka s dvěma dětmi. jen jedno dítě je jeho vlastní. na webu je spousta kalkulaček na toto téma, ale ne vždy mi vyjde stejná častka. Přítel je momentálně na nemocenské, která byla po srážce cca 9800kč. další měsíc se k tomu přidala další exekuce a částka se snížila na 8500kč. což nepokryje ani náklady na bydlení.
a za druhé bych se chtěla zeptat. když se s exekutorem domluvil splátkový kalendář. a poté mu bylo nařízená srážka ze mzdy. kdy mu nechali nějaké minimum a z toho minima musí ještě dál platit tu samou exekuci (tkj. tu domluvenou částku předtím). obávám se, že platit něco z ničeho nikam nepovede, protože samožrejmně nejdřív člověk musí nakrmit děti. jak se proti tomu bránit? je to vůbec právně možné? děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, k tomu, abych Vám sdělila přesnou výši nezbavitelné částky ve Vašem případě musím znát přesnou výši čistého příjmu Vašeho přítele, a dále musím vědět i to, zda se jedná o exekuce přednostní (výživné, daně, .) či nepřednostní (běžné dluhy a úvěry). To vše má na výši srážek ze mzdy vliv.
Ohledně sjednaného splátkového kalendáře Vás nepotěším, neboť pokud byl tento sjednán měl by být plněn, a to i z nezabavitelné částky, jinak se vystavujete riziku provedení exekuce, a to i jinými způsoby provedení exekuce než jsou jen srážky ze mzdy. U nás je to bohužel tak, že pokud se domluvíte s exekutorem na splátkách měly by tyto být hrazeny, a to i z nezabavitelné částky, což není zcela standardní, ale splátkový kalendář je chápán jako iniciativa povinného, a proto to možné skutečně je, i když se mi to rovněž nelíbí.