Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.052

Rozsudek o povinnosti zaplatit dluh věřiteli - možnost podání odvolání

Odesláno: 
Otevřeno 1000 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
došlo mi dnes (02.02.2017) dopisem od soudu Uherského Hradiště od žalobce proti žalovanému to, jsem já že mám zaplatit 33.000 Kč s příslušenstvím. Nevím co dělat. Není tam žádný kontakt atd. Jen na druhé straně je, že můžu podat odvolání do 15 dní v Brně či pobočce ve Zlíně.
A pokud to nebudu řešit, tak může oprávněný podat návrh na soudní výkon rozhodnutí.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud je žaloba oprávněná, budete muset kontaktovat právního zástupce žalobce a dohodnout se s ním na způsobu úhrady dlužné částky a na náhradě nákladů právního zastoupení. ¨
Pokud máte za to, že rozsudek není správný, část pohledávky jste uhradil a můžete to doložit, bylo by vhodné podat odvolání proti rozsudku. V tomto případě vezměte rozsudek a další podklady k této věci, smlouvu s žalobcem, doklady o úhradě dlužných částek a neprodleně vyhledejte advokáta, který by Vás v této věci zastoupil a proti rozsudku by podal řádně a včas odvolání, které je rovněž následně nutné i řádně odůvodnit. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz nebo navštivte advokáta, o kterém víte, že je "dobrý" a požádejte jej o pomoc v této věci. Řešení této věci neodkládejte.