Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.386

Koupě domu v insolvenci a následná exekuce na dům pro dluh původního majitele

Odesláno: 
Otevřeno 1224 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Chtěl bych podat stížnost na exekutora JUDr. Lukáše Jíchu z Přerova, protože mi neoprávněně dal exekuci na můj majetek.
2015 jsem koupil v insolvenci RD. Po zaplacení částky v roce 2015 mi insolvenční správkyně vydala potvrzení o zániku zajištění všech pohledávek na listu vlastnictví.
3.2.2017 mi p. JUDr. Jícha poslal na katastrální úřad Holešov okr. Kroměříž usnesení o soudní exekuci na můj majetek.
Dluh je dřívějšího vlastníka nemovitosti z roku 2013 který mám vymazaný. Od ledna žádám o navýšení hypotéky a bankéř mi říkal že s tím můžu mít problémy. Chtěl bych na něj podat stížnost aby si uvědomil že si nemůže dovolit něco takového poslat než si zjistí okolnosti případu. Tímto jednáním mi způsobí problémy s bankou. Všechny dokumenty budu muset určitě znovu zajišťovat nehledě na to že jsem měl vyjednanou úrokovou sazbu na kterou již nemám nárok. Co s tím. Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, mám za to, že by stačilo napsat na Exekutorský úřad Přerov JUDr. Jíchovi, že došlo k omylu a vše doložit listinami (kupní smlouvou o převodu nemovitosti) a pokud požadujete náhradu škody, tak tu je rovněž nutné vyčíslit. Mám za to, že se tento problém vyřeší tak, že JUDr. Jícha požádá katastrální úřad o výmaz zástavního práva z katastru nemovitostí a případně Vám nahradí i škodu ze své pojistky, neboť exekutoři jsou pro tyto případy povinně pojištěni. Mám za to, že to bude rychlejší než psát stížnost na postup exekutora k Exekutorské komoře a čekat i více než dva měsíce jak bude o stížnosti rozhodnuto. Pokud by Vám však soudní exekutor nevyhověl, bude nutné požádat advokáta, aby Vám v této věci zastupoval, a to i s ohledem na nutnost doložení výše škody a uplatnění nároku na náhradu škody dle speciálního zákona o odpovědnosti za škodu způsobenou nezákonným rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem (zákon 82/1998 Sb.). Poté by již bylo nutné si na postup exekutora skutečně stěžovat. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Jako podklady si s sebou vezměte veškeré listiny od soudního exekutora, včetně úplného výpisu z katastru nemovitostí.