Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.389

Doplacení dluhu a kvitance bezdlužnosti

Odesláno: 
Otevřeno 1297 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Doplatil jsem dluh který byl odprodán bankou advokátovi s tím, že jsem poslal peníze na účet a mailem jsem požadoval kvitanci. Odpovědí mi bylo že si mám zaslat žádost s ověřeným podpisem a oni to pošlou do banky a potom banka jim a oni mě. To se mi nelíbí jelikož jsem platil vše někomu jinému a ne bance a chci to po advokátovi. Mimo jiné jsem byl několikrát v bance a několikrát jsem s bankou telefonoval a zatím týden mi nejsou schopni říct jak to vlastně je ale přiklánějí se na stranu toho že mi to má vydat ten advokát.
Chci se zeptat mám možnost zažádat o odebrání licence a žalovat ho? Takové jednání kdy dlužník musí platit a s prominutím držet hubu přeplácí o 10. tisíce a po splacení mu nikdo není schopen říct jak to je a nevydají mu kvitanci na kterou má narok.
 
Zdravím Vás, mám za to, že úhradu dluhu jste jistě schopen doložit i jak než kvitancí od advokáta. Nicméně máte pravdu v tom smyslu, že kvitanci (potvrzení o úhradě dluhu) má vydat vždy ten, komu byl dluh uhrazen. Pokud jste tedy dluh uhradil advokátovi, měl by tak učinit advokát. Mám za to, že požadavky na žádost o kvitanci s úředně ověřeným podpisem jsou přehnané, ale učinila bych tak. Mám za to, že žaloba na advokáta není na místě neboť úhradu dluhu můžete doložit například výpisem z účtu, ústřižkem složenky, či potvrzením o platbě z bankomatu. Pokud byl dluh soudně vymáhán a Vy jste soudní spor prohrál, je to bohužel Vaše chyba, že přeplácíte a nikoli chyba věřitele ani advokáta. Do budoucna bude lepší si tyto věci důkladněji hlídat.