Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.159

Zrušení insolvence - zaměstnavatel neodváděl splátky dluhu insolvenčnímu správci

Odesláno: 
Otevřeno 779 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2013 jsme měla schválenou insolvenci, vždy jsem včas platila částku, která mi byla určena. Strhávala se mi přímo z platu. Náhodou jsem nyní přišla na to, že od dubna 2015 účetní přestávala posílat peníze a mě insolvence nyní zrušili. Chyba na mé straně vznikla, protože jsem nebyla k dostižení. Neuvedla jsem nové telefonní číslo a adresu, ale pořád měli kontakt na mého zaměstnavatele.
Prosím poraďte mi, jaké kroky bych mohla podniknout? Na výplatní pásce mám i napsané, že peníze odcházely i přesto, že reálně nikam nešly.
Děkuji za odpověď a rady.
 
Zdravím Vás, bohužel v této situaci Vám poradit nemohu, neboť na zrušení oddlužení jste se podílela i Vy sama svým lehkovážným přístupem k plnění povinností dlužníka v průběhu insolvenčního řízení. Jsem si jista, že soud i insolvenční správce se Vás pokoušeli opakovaně, a to bezúspěšně kontaktovat. Není povinností ani soudu ani správce, kdy jak soud tak i insolvenční správce mají mnoho práce kontaktovat zaměstnavatele jednotlivých dlužníků a dělat dlužníkům opatrovníka. Pokud již uplynula lhůta k podání odvolání není se již možné ani odvolat. Pokud by tato lhůta neuplynula, tak můžete podat odvolání, ale z praxe vím, že i pouhý lehkomyslný přístup dlužníka může vést i k zrušení oddlužení dlužníka.