Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.527.379

Plat, mzda při insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu a deponování peněz u zaměstnavatele

Odesláno: 
Otevřeno 1142 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
podala jsem návrh na osobní bankrot, bylo zahájeno insolvenční řízení včerejším dnem. Na Internetu jsem se dočetla, že v tomto období mi bude chodit čistá mzda bez srážek na exekuce. Je to pravda? Nebo je nějaká novela zákona a teď se peníze co by odcházely dávají na deponační účet zaměstnavatele a po zahájení úpadku mi budou vyplaceny.
Ještě pro upřesnění po úpadku by šly mojí osobě nebo na úpadek?
Moc díky za odpověd
Hezký den
 
Zdravím Vás, ono záleží i na tom, zda máte exekuce či nikoli. Pokud exekuce nemáte, tak by Vám až do schválení splátkového kalendáře byla zasílána čistá mzda v plné výši.
Pokud však exekuce máte, tak by Vám byla zasílána čistá mzda snížena o srážky ze mzdy, s tím, že srážky ze mzdy by nebyly poukazovány exekutorovi (neboť to po podání insolvenčního návrhu není možné), ale zůstaly by deponovány na účtě Vašeho zaměstnavatele, který by tyto peníze deponoval a po schválení Vašeho oddlužení by Vám tyto peníze zaslal a po schválení oddlužení by již byly srážky ze mzdy zasílány na účet insolvenčního správce.
Jen dodávám, že poté co bude rozhodnuto o Vašem úpadku jste povinna hradit odměnu insolvečního správce ve výši 1.089,- Kč měsíčně (insolvenční návrh jednotlivce) nebo ve výši 1.635 Kč (insolveční návrh manželů).