Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.170

Jak požádat o snížení nákladů exekuce exekutora - informace

Odesláno: 
Otevřeno 1454 x
1 odpověď
 
DOBRÝ DEN
JE MOŽNÉ NĚJAKÝM ZPŮSOBEM ZAŽÁDAT O SNÍŽENÍ NÁKLADŮ EXEKUCE NEBO JIM NĚJAK PŘEDEJÍT ABY NEBYLI TAK VYSOKÉ KDYŽ DLUH NEJDE SPLATIT RYCHLEJI A NENARŮSTALY ÚROKY ATD? JELIKOŽ JICH MÁM VÍCE A PLATÍM JE POSTUPNĚ VŽDY KDYŽ JE DLUŽNÁ ČÁSTKA UHRAZENA SAMOZŘEJMĚ JSOU TAM ÚROKY ATD TO CHÁPU, ALE PŘIPADÁ MI AŽ NEÚMĚRNĚ VYSOKÉ OPROTI DLUŽNÉ ČÁSTCE.
KDYŽ JE TA EXEKUCE STARŠÍHO DATA TRVÁ NEŽ SE TO SPLATÍ. DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.
 
Zdravím Vás, pokud se jedná o různé exekuce u různých exekutorů a vymáhaných ve prospěch různých oprávněných tak náklady exekuce jako takové snížit nelze a to proto, že jsou dány vyhláškou č. 330/2001 Sb. , o odměně a náhradách soudního exekutora.
Pokud byste však měla například 3 exekuce z roku 2012 a všechny například u jednoho dopravního podniku a všechny tyto exekuce by vymáhal stejný exekutor a tyto exekuce by byly ve stejném stádiu rozpracovanosti, tak zde by se dalo žádat o spojení těchto tří exekucí do jedné, čímž by došlo i k citelné úspoře na nákladech exekuce. Žádost o spojení exekucí lze však podat k exekutorovi jen pokud jsou splněny všechny výše uvedené podmínky současně.