Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.620

Zabavení odškodnění za úraz insolvenčním správcem v rámci insolvence, oddlužení, osobního bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 3498 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, chtěla bych vědět zda má insolvenční správce v rámci mé insolvence právo zabait cast peněz, které má dostat jako odškodnění za pracovní úraz na umoření dluhu. Insovenci splácím řádně pravidelnými srážkami ze mzdy. Děkuji Svobodová
 
Zdravím Vás, ano insolvenční správce toto právo skutečně má, neboť náhrada mzdy za pracovní úraz je mimořádný příjem, který by měl plynout na oddlužení, naproti tomu bolestné, náklady léčení a případná náhrada za snížení společenského uplatnění by měly být vyplaceny dlužníku, neboť tyto příjmy kompenzují dlužníku újmu na zdraví, kterou v důsledku pracovního úrazu utrpěl.
 
Dobrý den, prosím Vás potřebovala bych poradit o výši splacené insolvence. Dne 14.11.2017 jsem posílala žádost ke svému insolvenčnímu správci, ale bohužel zatím na moji žádost nereagoval. Prosím Vás o radu jak postupovat. Děkuji
 
Dobrý den,

pokud Váš insolvenční správce na žádosti o sdělení aktuální výše nesplacených pohledávek nijak nereaguje, nezbyde Vám, než se s totožnou žádostí obrátit na insolvenční soud.
Ten pak správce vyzve ke sdělení Vámi žádaných údajů, přičemž správce si nedovolí přehled soudu nepředložit, jelikož by mu hrozila vysoká pořádková pokuta.