Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.017

Vliv hospitalizace v nemocnici na exekuci a dluhy

Odesláno: 
Otevřeno 613 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěla jsem ze zeptat ohledně dluhů, a exekucí mého bratra. Jaká je možnost cesty v případě, že za poslední rok (12/2016-12/2017) si zapůjčoval peníze, které nesplácel, od některých společností je již dána exekuce, u některých naskakují další úroky.
Dlužník se dostal až na ulici (narkoman), kde bydlel bez jakýkoliv příjmů. Nyní se však dostal do léčebny, kde bude 12/2017-06/2018, možná i déle.
Je nějaká možnost řešení? Zda firmy např. musí přihlédnout na to, že je hospitalizovaný a tudíž nemá finanční prostředky? Nebo, zda mi poradíte nějaké jiné řešení?
Velice děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

jelikož Váš bratr je plnoletý a plně svéprávný, je také plně zodpovědný za své dluhy.

Věřitelé rozhodně k tomu, že bratr je v léčebně, přihlédnout nemusí, tím spíše, že vzniklou situaci spojenou s pobytem v léčebně si zavinil sám (jiný postup by mohl přicházet v úvahu např. při vážné nemoci dlužníka, kterou si však nepřivodil svým jednáním; v tomto ohledu bývají věřitelé vstřícnější).

Bohužel za dané situace, kdy jsou bratrovy dluhy již ve stádiu exekučního vymáhání, lze jen stěží Vám dát nějakou radu, která by bratrovu situaci generálně vyřešila.