Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.495

Zděděná exekuce - zdědění nemovitost s exekucí, exekuční plombou

Odesláno: 
Otevřeno 670 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
maminka, když zemřela tak jsme zdědily nemovitost. Na této nemovitosti bylo 5 exekucí. 4 exekuce jsme již zplatili, ale na té poslední s námi nekomunikují - již 5. rokem se to táhne.
Když jsem jim tam volala o domluvení splátek, paní mi řekla, že máme vyčkat až nás sami kontaktují. Nic se neděje.
Jak máme postupovat dále? Na zaplacení celého dluhu u exekutora nemáme peníze - dělá to částku 420.000 Kč a tak splátky by byly nejlepší.
Půjčku nám nikde nedají abychom to zaplatili hned protože to mám v registru. Jak je tedy přimět ke komunikaci. za radu děkuji Kroupova
 
Dobrý den, exekutor je povinen chránit práva a oprávněné zájmy účastníků řízení, tedy i Vás jako nástupce povinné v daném exekučním řízení. Povinností exekutora je současně postupovat rychle a účelně, aby byl naplněn účel exekuce, tj. vymožení pohledávky včetně příslušenství. Pokud s Vámi exekutor (zaměstnanec) odmítá komunikovat, doporučovala bych Vám nejprve exekutorovi písemně sdělit, že žádáte o splátkový kalendář (pozor, na jeho uzavření není v exekuci právní nárok), a pokud Vám na dopis v řádu týdnů neodpoví, můžete zaslat stížnost na nečinnost exekutora k dohledovému orgánu, Ministerstvu spravedlnosti ČR, které má povinnost postup exekutora prošetřit. Ve stížnosti je třeba uvést, jak dlouho je exekutor dle Vás nečinný, kolik jste učinila pokusů o kontakt, atp. Na základě uvedeného zpravidla dojde k tomu, že exekutor začne jednat.