Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.548.087

Dluhy a dlouhodobý pobyt v zahraničí a návrat do ČR - promlčení dluhů, závazků?

Odesláno: 
Otevřeno 841 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem 2005-2018 v zahraničí a v nejbližší době se chystám vrátit zpět do ČR. Rád bych zjistil, jestli něco dlužím, např za pokuty, jestli si mám dělat vůbec hlavu s těmi dluhy po takové době.
Trvalé bydliště jsem měl po celou dobu na obecním úřadě a chyběla mi doplatit jedna půjčka. Jak nejlépe zjistit v jakém stavu jsou mé závazky?
Děkuji.
 
Dobrý den, pokud máte věřitele, kterým dlužíte, je pravděpodobné, že svoji pohledávku řešili nebo řeší soudně a následně exekučně. Zda je proti Vám vedena exekuce lze zjistit v Centrální evidence exekucí, což je veřejný seznam, který je veden, provozován a spravován Exekutorskou komorou České republiky na http://www.ceecr.cz. Nahlížení do seznamu je za poplatek, a to 60 Kč, - za každé poskytnutí elektronického údaje z evidence. Je třeba však upozornit, že do evidence jsou zapisovány údaje až po určitých úkonech exekutora a není proto vždy zcela aktuální. Doporučovala bych Vám proto se nejprve informovat u příslušného okresního (obvodního) soudu s místní příslušností dle Vašeho bydliště, zda proti Vám nevede nějaké exekuční řízení, neboť tento soud jako exekuční soud vždy musí na návrh oprávněného pověřit vedením exekuce konkrétního exekutora, tudíž ve Vaší věci vede příslušné exekuční řízení.