Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.549.939

Insolvence a předžalobní výzva na vrácení dluhu nepřihlášeného do insolvenčního řízení

Odesláno: 
Otevřeno 654 x
1 odpověď
 
Dobrý den
Dne 31.3.2017 vznikl návrh na insolvenční řízení, kdy byl měsíc na to aby mě přihlásili věřitele v červnu 2017 proběhl soud kde mi byl povolen splátkový kalendář. Nyní mi přišel dopis od vymáhací agentury s předžalobní vyzvou kdy dluh u ČPP vznikl v období of 10.4 já jsem pojišťovnu informovala že vstupují do insolvence nicméně mi byl řečeno že pohledávku nemohli přihlásit když vznikl dluh v průběhu oddlužení, chtějí po mě sumu zaplatit poptipade nabízí splátkový kalendář jk mám prosím postupovat vím že mi kdysinins správkyně říkala že nesmím platit nic mimo ze by to bylo znevýhodnění věřitelů kteří se prihlasili. děkuji za odpověď
 
Dobrý den,

pokud byl zjištěn Váš úpadek, věřitelé byli povinni svou pohledávku do insolvenčního řízení přihlásit a pokud tak neučinili, vzdali se svého práva pohledávku uplatnit.

Pokud se však jedná o dluh, který vznikl již o zjištění Vašeho úpadku (spojeného s povolením oddlužení) jste povinna takové dluh uhradit Vy, přičemž o zvýhodnění věřitele by se v tomto případě nejednalo.
Doporučuji v této věci kontaktovat Vaši insolvenční správkyni a předžalobní upomínku od pojišťovny jí zaslat; ona sama by Vám měla sdělit, jaký statut pak takový dluh bude mít a zda jste jej povinna pojišťovně opravdu uhradit.