Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.583

Obnovena exekuce po insolvenci - náhrada škody pojišťovně za pojistný podvod

Odesláno: 
Otevřeno 456 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
aktuálně řešíme s přítelem závažný problém. 30.11.2017 mu skončila insolvence, kde uhradil cca 44% závazků. Jedna z nich byla i České pojišťovně. Šlo o částku, kterou měl zaplatit za pojistný podvod. Částka byla původně cca 156 000 Kč, splatil 44%, tzn. že doplatit chybělo asi 90 tisíc pojišťovně. S tím, že se pojišťovna o tuto částku může přihlásit, vzhledem k tomu, že šlo po pojistný podvod jsme počítali.
Dnes (04.04.2018) mu ovšem zastavili účet a když kontaktoval exekutora. Bylo mu řečeno, že pojišťovna vymáhá 220 000 Kč. Jak je toto možné? Očekávali jsme samozřejmě částku 90 000 Kč plus cca 50 tisíc max poplatky navíc a oni se ozvou nyní s touto částkou. Jak ji můžeme rozporovat prosím, abychom dopláceli jen tuto nezaplacenou částku?
Určitě nemůžou ani úroky nebo nějaké vícenáklady od 1.12. do dneška činit trojnásobek částky.
Předem děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,
jak sama víte, od placení takových pohledávek nebyl přítel osvobozen, neboť se jednalo o dluhy ze spáchaného trestného činu.
Bohužel k celkové vymáhané částce se nemohu blíže vyjádřit; v tomto ohledu kontaktujte soudního exekutora a ideálně též samotnou pojišťovnu s žádostí o sdělení aktuální výše dluhu včetně veškerého příslušenství.
S největší pravděpodobností soudní exekutor nijak nezohlednil platby, které byly České pojišťovně uhrazeny za dobu trvání insolvenčního řízení.