Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.445.230

Nezaplacení exekuce, přesto označena jako VYMOŽENÁ a vydání rozhodčního nálezu po 7 letech od vzniku dluhu

Odesláno: 
Otevřeno 401 x
1 odpověď
 
Zdravím.
Přítel se úplnou náhodou, kdy si nechal vyjet výpis vylustrovaných věcí u soudu, dozvěděl, že měl jakýsi dluh o ProfiCreditu. Že si půjčil 30 000 Kč, měl z toho exekuci na 120 000 Kč. Tuto exekuci nikdy neplatil a i tak je vedena jako vymožená. Po 7 letech na jeho jméno vydala Eva Vaňková rozhodčí nález jako 'pokutu' za to, že neplatil. Tento rozhodčí nález dali exekutorskému úřadu, ale dříve než se to vůbec k příteli dostalo, jí sami zastavili.
Nikdo neni schopný říci proč ani pořádně jednat. Samotný ProfiCredit ale na základě rozhodčího nálezu po přáteli částku vymáhá i s úroky, které každým dnem naskakují.
O Evě Vaňkové jsme četli - dluhová poradkyně, kterou jsme kvůli tomu navštívili. Má dojem, že je to protiprávní a že bychom nemuseli platit nic. Není si ale jista, proto se ptám odborníků, abychom se nedostali do nějakých velkých problémů či do nějaké dluhové pasti.
 
Dobrý den, bez znalosti konkrétních skutkových okolností bych Vám obecně doporučila zjistit si, proč byla exekuce nařízená na základě uvedeného rozhodčího nálezu zastavena. Pokud byste například zjistili, že jde o neplatný exekuční titul, znamenalo by to, že Proficredit proti Vašemu příteli exekuční titul nemá a nemůže dluh vymáhat exekučně. Jiná otázka je, zda nějaký dluh vůbec vznikl. V tomto ohledu pak musíte začít jednat se samotným Proficreditem a vyjasnit si, na základě čeho pohledávku vůči Vašemu příteli vymáhají. Pokud si nebudete jisti, zda je případný dluh platný či nikoliv, doporučuji Vám v této věci se dále obrátit na některého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz), který Vám na základě předložených dokumentů může poskytnout právní pomoc a poradit Vám, co dál. Dovoluji si Vás však upozornit, že právní pomoc je advokáty ze zákona poskytována za úplatu.