Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.147

Exekuce na přeplatek z daňového přiznání - jsou peníze exekutora nebo dlužníka v exekuci?

Odesláno: 
Otevřeno 706 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
strhávají mi peníze ze mzdy a výplata mi chodí na jiný účet. Teď na ten samý účet mám mít poslaný přeplatek z daňového přiznání. Daně jsem si dělala sama.
Může mi to exekutor strhnout?
 
Dobrý den, přeplatek na dani je postižitelný příjem v exekuci. Pokud bude zaslán finančním úřadem na Váš účet, který je postižen exekučním příkazem, budou tyto prostředky použity na uspokojení pohledávky a nákladů oprávněného, případně nákladů exekuce. Pokud se však jedná o účet, který postižen exekučním příkazem není (např. proto, že nepatří Vám), částka přeplatku na dani na účtu zůstane a exekutor ji postihnout nemůže.
 
dobrý den teď mi schválili insolovenci soudně ale vubec se semnou nespojil insolovenční správce měli jsme se domluvit o deponované peníze ale nikdo mě nekontaktoval až od mojí učetní jsem se dozveděl že si je nechal poslat insolovenční správce na učet to mužou
 
Dobrý den, pokud Vám bylo schváleno oddlužení, zaměstnavatelem deponovaná částka je ze zákona zaslána na účet insolvnečního správce, z něhož uspokojuje nazejištěné pohledávky dle toho, jak je určeno insolvnečním soudem. V případě nejasností můžete sám kontaktovat insolvenčního správce, který by Vám měl další postup v řízení objasnit.