Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.069

Pachatel trestného činu požádal o insolvenci - uplatnění nároku poškozeného věřitele insolvencí nebo exekucí po skončení insolvence?

Odesláno: 
Otevřeno 424 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
známý mi dluží peníze z trestného činu, ale nesplácí. Soud již proběhl a má povinnost peníze vrátit. Chtěl bych si zažádat o exekuci, avšak mi bylo sděleno, že si zažádal o insolvenci neboli oddlužení, tj. osobní bankrot.
Jak v takovém případě postupovat dále? Má význam teď žádat o exekuci nebo až po proběhnutí insolvence a jak se pak taková exekuce řeší?
Děkuji za odpověď.
Tomas H.
 
Dobrý den,

jak jsem uváděla v odpovědích na Vaše předchozí dva dotazy: v případě, že je zjištěn jeho úpadek a povoleno jeho oddlužení, musíte podat (do 30 dnů od úpadku) přihlášku své pohledávky příslušnému soudu.

Podání návrh na nařízení exekuce nemá nyní význam, když tato exekuce by byla po dobu trvání insolvenčního řízení přerušena, jelikož insolvenční řízení má před exekučním řízením přednost.
Nebude-li ani po proběhlém oddlužení uhrazena celá Vaše pohledávka, budete moci podat pro zbývající část dluhu návrh na nařízení exekuce i po ukončení insolvenčního řízení dlužníka