Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.079

Snížení splátky insolvence kvůli vyživovací povinnosti na dítě - rodič se odstěhoval od rodiny, trvá snížení?

Odesláno: 
Otevřeno 708 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
můj bývalý přítel od 24.04.2015 má Usnesení o schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře, má zohlednění jedné vyživovací povinnosti.
V době jeho insolvence jsem byla tahaná do kouta a brala jsem si půjčky abychom to zvládali, Bohu dík v 22.9.2016 co se mi narodil náš syn jsem po propuštění z nemocnice od něj odešla. Od té doby žiji u svých rodičů.
Bývalí přítel mi vyhrožuje že veme děti soudní cestou, tak hledám informace. Jelikož nežijem spolu od doby co jsem se vrátila z nemocnice s miminkem, jak je možné že má bývalý přítel pořád v insolvenci zohlednění jedné vyživovací povinnosti?
Měl by přeci nahlásit alimenty na insolvenci. Jak mam zakročit co mam dělat? jste mi schopní nějak poradit? Co bych měla udělat. předem děkuji za každou informaci.
Přeji příjemný zbytek dne
 
Dobrý den,
pokud spolu s bývalým přítelem již nežijete, je nutné podat k soudu návrh na vydání rozhodnutí o výživném na nezletilé dítě.
Pokud bylo výživné na dítě (děti) soudem stanoveno, uplatněte toto výživné u insolvenčního správce Vašeho bývalého přítele. Výživné Vám pak bude hrazeno prostřednictvím insolvenčního správce ze srážek, které jsou prováděny Vašemu bývalému příteli ze mzdy.