Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.702

Neplacení exekuce pachatelem trestného činu ublížení z nedbalosti - jak vymáhat jinak?

Odesláno: 
Otevřeno 439 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
5.5.2016 se mi stal úraz - cizí zavinění pokousání bojovým psem. Majitelka psa byla pravomocně odsouzena k zaplacení částky bolestného dne 18.8.2016 se stal rozsudek pravomocným. Slečna okamžitě po rozsudku odešla z práce, tedy ukončila pracovní poměr výpovědí. Neplatila danou částku tak na ni byla podána exekuce.
Již 9. měsíc mi žádná splátka dané částky nepřišla na účet. Danou částku měla mít doplacenou do listopadu 2017, kdy ji skončila podmínka. Od prosince 2017 až do teď jsem neobdržela žádnou platbu od exekutora. To samé je i z druhou exekucí, kterou slečna má a tu nezačala platit vůbec
Jak vamáhat náhradu škody? Jsem v invalidním důchodu, snažím se pracovat, ale stále jsem doma v pracovní neschopnosti.
Velmi pěkně děkuji za odpoveď
S pozdravem a přáním hezkého dne
 
Dobrý den, pokud se povinná vyhýbá splácení dluhu tím, že není zaměstnána, nemá účty, apod. , nelze než nechat exekuci v běhu a nechat exekutora prověřovat v dalších letech, zda povinná nezačne mít oficiální příjem, nenabude nemovitost, apod. V praxi se toto stává a exekutoři mají standardní postupy, jak co 3-6 měsíců prověřovat majetek povinných. Jiný způsob vymožení Vaší pohledávky bohužel není. Doporučovala bych Vám informovat se u exekutora, jak často prověřuje majetek povinných a sdělit mu, že trváte na vedení exekuce (nechcete ji zastavit z důvodu současné nemajetnosti povinné).