Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.523.959

Dluhy před manželstvím a nařízení exekuce po svatbě - je nová manželka, manžel dlužník?

Odesláno: 
Otevřeno 680 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
manžel měl před svatbou několik exekuci které neřešil. Několik exekucí jsem mu pomohla splatit a potè 14.9.2013 jsme uzavřeli sñatek. Za trvání manželství jsem další exekuce kterè byly nařízeny ještě před svatbou splatila. Zbývaji nám dvě poslední a teď přijde má otázka:
jedna exekuce je nařìzená na 8.2.2017, tudíž po svatbě a tu tedy vím, že jako už manželka jsem povinna manžela a exekuce je řízenná i proti mě. Ale teď pro mě zásadní otázka: druhá exekuce byla nařízená 15.5.2012 tudíž před vznikem našeho manželství. Může jít u této exekuce exekutor i po mne po rozvodu manželství? Moc děkuji za odpověd
 
Dobrý den, pokud byla exekuce zahájena před vznikem manželství, stane se manžel povinného účastníkem řízení po vstupu do manželství, přičemž následně může být postižen majetek ve společném jmění manželů a z výlučného majetku nedlužícího manžela jen jeho účet. Pokud se s manželem rozvedete, pak bude moci zpeněžit postižený majetek v nevypořádaném sjm, v případě Vašeho účtu by mělo dojít k částečnému zastavení exekuce.